Ape mai puţin poluate (VIDEO)

Ne aliniem la standarde europene. Poluare cît mai redusă şi eficientizarea transporturilor navale pe canalele Dunăre – Marea Neagră şi Poarta Albă – Midia Năvodari. Acestea sunt obiectivele vizate de cel mai recent proiect al Administraţiei Canalelor Navigabile, iniţiat la Constanţa.

 “Modernizarea sistemului de gospodărie calitativă a apei din canalele navigabile, prin montarea de staţii automate de monitorizare a calităţii apei” este un proiect de peste 20 de milioane de lei ce îşi propune să le aducă oamenilor ape mai curate, prin reducerea impactului transporturilor navale asupra mediului înconjurător.

se încadrează în standardele europene  privind poluarea, de unde şi implicarea în acest proiect. Concret, vor fi instalate 12 staţii automate de măsurare a poluării şi va fi achiziţionat un sistem de colectare a datelor înregistrate de aceste staţii, urmînd ca rezultatele să se stocheze în baze de date.

De asemenea, va exista şi o staţie mobilă de măsurare a parametrilor pentru intervenţii operative în caz de poluare accidentală. Timpul de acţiune va fi înjumătăţit, iar operativitatea va creşte considerabil.

Avantajele sunt multiple. Poluarea va scădea, iar populaţia din zonele limitrofe surselor poluante va fi protejată, concomitent cu creşterea numărului de beneficiari de servicii de apă potabilă, pentru irigaţii sau folosită în industrie.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Viorel Cotleț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.