Aparatură ultramodernă la spitalul din Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia s-a transfomat radical în istoria sa recentă. Secţii modernizate, medici de talie europeană şi aparatura de ultimă generaţie, acestea ar fi coordonatele pentru care, sute de locuitori ai Mangaliei, dar şi ai localităţilor învecinate, aleg să nu mai ia drumul către unităţile medicale din Constanţa sau Bucureşti, ca până acum, ci să rămână să îşi trateze afecţiunile în oraş.

Potrivit conducerii unităţii, în ultimele luni, spitalul a fost dotat cu aparatură şi tehnică ultramodernă, printre care echografe, cardiografe, ventilatoare, dar şi paturi speciale pentru Terapia Intensivă:

Şi la „capitolul“ cadre medicale, Spitalul din Mangalia se poată lăuda că stă foarte bine. Aceasta, în ciuda faptului că unii dintre medici au ales, în timp, să plece în străinătate, pentru joburi mai bine plătite, iar tinerii din Mangalia, studenţi sau rezidenţi, nu vor să se întoarcă să profeseze în localitatea de baştină.

Pentru a-i stimula să vină la Mangalia, conducerea spitalului a solicitat Consiliului Local să cedeze câteva locuinţe de serviciu, pentru ca tinerii medici să nu facă naveta.

Redactor:Mihaela Marin