Aparatură modernă în Constanța

Au fost inaugurate cabinetele de endoscopie digestivă și ecoendoscopie din cadrul Laboratorului Explorări Funcționale, din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța.  Astfel, constănțenii care au nevoie de investigații endoscopice le vor putea realiza cu aparatură de ultimă generație.

În cadrul Spitalului Județean Constanța, pot fi efectuate de acum, ecoendoscopii. Echipamentele cu care au fost dotate cabinetele au fost achiziționate cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Consiliul Județean Constanța.  De asemenea, a fost achiziționat și un aparat de explorare ecoendoscopică, singurul de acest fel din județ.

Spațiile în care acestea au fost amplasate au fost modernizate din fondurile proprii ale spitalului. Aparatura este cea mai nouă în domeniu și permite realizarea de investigații endoscopice digestive de mare precizie.

„Doamna ministru Sorina Pintea ne-a garantat că vom primi sprijinul financiar în vederea dotării acestor cabinete din luna iulie a anului trecut. Iată că la numai 7 luni distanță am reușit să finalizăm proiectul”, a precizat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Valoarea totală a achiziției a fost de aproximativ 8,5 milioane lei.

Redactor: Alexandra Panait