Aparatul de aer conditionat devine, pe timpul verii, o adevarată comoară (VIDEO)

Cum canicula a pus stăpânire pe toată țara în ultimele zile iar temperaturile din casă au devenit greu de suportat tot mai mulți oameni apelează la aparatele de aer condiționat. Ce nu știu mulţi este faptul că utilizarea acestora prezintă riscuri pentru sănătate.

Aparatul de aer conditionat devine, pe timpul verii, o adevarată comoară pentru orice familie. Oamenii știu exact care sunt beneficiile lui însă mulți ignoră cu desăvârșire riscurile expunerii la aer condiționat.

Meteorologii anunță temperaturi ridicate și pentru perioada următoare iar oamenii spun că au nevoie de răcoare, deşi consecințele au început să apară deja în cazul unora

Pentru că inima trebuie să depună un efort mai mare pentru acomodarea la o temperatură mai mică, persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare, riscă stop cardiorespirator atunci când vin de la căldură în camerele dotate cu aer condiționat.  De altfel, principalul factor de risc al sinuzitei pe timp de vară il reprezintă aparatele de aer condiționat. Aceasta pentru că filtrele acestor aparate sunt pline de bacterii care se dezvoltă în mediul umed. Este indicat ca temperatura aerului condiționat să nu fie reglată la o diferență mai mare de 5 grade față de temperatura de afară.

Un alt dezavantaj al aparatului de aer condiționat este consumul mare de energie electrică.  Nici facturile uriașe la energie electrică nu îi sperie însă pe oameni.

Medicii avertizează că persoanele care lucrează într-un mediu cu aer condiționat utilizat necorespunzător sunt mai predispuse la răceli, gripe sau alte afecțiuni.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu