Apa de îmbăiere de pe raza oraşului Năvodari este excelentă

Pentru orice turist care dorește să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc, una dintre condițiile principale este calitatea apei.

Rezultatele studiului efectuat de Agenţia Europeană de Mediu arată că oraşul Năvodari dispune de cea mai bună apă. Raportul se bazează pe date colectate în sezonul de scăldat precedent şi se realizează anual în peste 22 000 de zone din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, Croația și Elveția. Din cele 49 de ape evaluate în România, doar patru au primit calificativul european de excelent, toate în judeţul Constanţa. Două dintre ele se situează pe plaja din Năvodari.

A treia zonă se află la ieșire din localitatea Năvodari, în stațiunea Mamaia.

Cea de-a patra zonă care prezintă condiții excelente de îmbăiere se află pe plaja din localitatea Limanu. În timp ce în Năvodari se află cele mai bune zone pentru scăldat, restul litoralului românesc respectă standardele minime impuse de Uniunea Europeană, însă apele nu sunt clasificate drept excelente. Potrivit studiului realizat de Agenția Europeană de Mediu, cele mai bune ape se află în țări precum Cipru, Luxemburg, Malta, Croația și Grecia.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru