AOR sprijină mișcarea unionistă

Marșul pentru Unirea Basarabiei cu România, care a avut loc săptămâna trecută pe traseul Chișinău-Iași-București nu i-a lăsat indiferenți pe edilii orașelor din țara noastră. Aceștia se gândesc să sponsorizeze pe viitor orice manifestare de tip unionist.

Marșul tinerilor pentru Unirea Basarabiei cu România a iscat multiple controverse în rândul clasei politice. Dacă reprezentanții partidelor politice din țara noastră și președintele Klaus Iohannis nu și-au făcut timp pentru a-i primi pe tinerii unioniști așa cum se cuvine, reprezentanții Asociației Orașelor din România se declară adepții idealului promovat în timpul marșului de săptămâna trecută.

Pentru a îi sprijini pe tinerii care organizează astfel de manifestări unioniste, Nicolae Matei, președintele Asociației Orașelor din România, propune acordarea unui sprijin financiar pentru asociațiile și organizațiile neguvernamentale ce promovează unirea Basarabiei cu țara mamă.

La marșul lui Ștefan cel Mare, peste o mie de tineri au mers, pe jos, pe traseul Chișinău-Iași-București, solicitând unirea Basarabiei cu România.

Redactor: George Marinescu