Anvelopele de iarnă devin obligatorii (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8fOzFCCiadw[/youtube]Toate la timpul lor, iar de acum este timpul anvelopelor de iarnă. Prognoza meteo spune că în zilele următoare, în Dobrogea se va depune chiciură și polei și nici ninsorile nu sunt departe. Polițiștii de la rutieră pregătesc acțiuni pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto cu mașini echipate necorespunzător.

Dacă se va aplica măsura extremă de ridicare a talonului, propietarul mașinii va trebui să treacă și pe la RAR, unde va avea de plătit alte taxe.

În schimbul talonului, legea prevede că se va elibera o dovadă de circulație valabilă timp de 15 zile. Polițiștii spun însă că mai bine ar fi fost să se aplice o sancțiune asemănătoare ca în cazul lipsei asigurării obligatorii: pe lângă talon să se ridice și plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale mașinii în cauză și eliberarea unei dovezi înlocuitoare, dar fără drept de circulație. În 15 zile, cât are dreptul să circule, o mașină cu anvelope de vară poate provoca dezastre pe șoselele acoperite cu zăpadă sau polei.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.