Anunț bombă pentru românii care locuiesc la bloc

Câțiva parlamentari au inițiat o propunere legislativă privind modificarea  si completarea legii privind organizare și funcționarea asociațiilor de proprietari.

Noua propunere legislativă  presupune modul de calcul al cheltuielilor pentru spaţiile comune, care se fac în general în funcție de suprafața apartamentului și nu în funcție de numărul de persoane așa cum se dorește. Iniţiatorii propunerii  sunt de părere  că acest mod de calcul nu este corect  la momentul actual şi dă naştere unor cheltuieli inutile. De aceiași părere sunt și  administratorii asociațiilor de locatari.

Așadar, la ora actuală, un proprietar care locuiește singur intr-un apatament cu 4 camere este obilgat să plătească mai mult pentru serviciile de curățenie decât o familie compusă din 4 persoane dar, care, locuiește într-un apartament de 2 camere, în același bloc. Deasemenea, o familie compusă din 4 persoane, care locuiește la etajul 9 al unui bloc într-un apartament cu 3 camere, plătește aceleași cheltuieli  privind ascensorul  ca o singură persoană ce locuiește în aceleași condiții.

Parlamentarii  cer modificarea legii deoarece consideră ca suma aferentă serviciilor  pentru spațiile comune  trebuie împărțită pe numărul de persoane și nu pe numărul de metri pătrați ai apartamentelor. De aceiași părere sunt și proprietarii de apartamente, aceștia fiind intrutotul de acord cu schimbarea acestei legi.

Rămâne de văzut dacă aceasta  propunere va trece de Camera deputaților și va fi votată de Senat.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea