Anumite condimente fac realmente adevarate miracole pentru sanatatea noastra

Turmeric sau Curcuma, acest delicios condiment din India, cu un miros asemănător cu cel al ghimbirului, dar cu o aromă mai puternică și mai picantă, este o adevărată descoperire pentru oameni. Curcuma este cel mai important ingredient din amestecul de curry. Un sudiu al Academiei Indiene de Neurologie a arătat faptul că adulții indieni sunt de 4.4 ori mai puțin predispuși să dezvolte Alzheimer decât adulții  de acceași vârstă din Statele Unite.

Turmeric sau Curcuma, acest delicios condiment din India, cu un miros asemănător cu cel al ghimbirului, dar cu o aromă mai puternică și mai picantă, este o adevărată descoperire pentru oameni. Curcuma este cel mai important ingredient din amestecul de curry. Un sudiu al Academiei Indiene de Neurologie a arătat faptul că adulții indieni sunt de 4.4 ori mai puțin predispuși să dezvolte Alzheimer decât adulții  de acceași vârstă din Statele Unite.

Turmericul are abilități antiinflamatoare de a proteja eroziunea celulelor și are efecte antioxidante care luptă împotriva ruperii membranelor celulelor. „Este mai mult decât un protector împotriva Alzheimerului”, a spus Jaclyn  London, specializată în neurologie și leziuni cerebrale la Mount Sinai Health System. Este recomandat ca turmericul să fie consumat cât mai des.

Pentru absorbtie optima, este bine ca atunci cand gatiti cu turmeric sa folositi grasime. Atunci cand luati un supliment cu extract de turmeric este bine sa il luati in timpul unei mese cu grasimi. Alegeti condimentul bio si suplimente de la firme cu renume, deoarece Salmonella se dezvolta mai rapid in prezenta turmericului.

Iata cateva dintre beneficiile acestui condiment.

Ajuta functionarea optima a ficatului si are rol important in detoxifiere, prin neutralizarea unor toxine si protejarea celulelor hepatice. Este un bun anti – inflamator, ajuta in reducerea inflamatiei articulare, musculare si reducerea proteinei C reactive (CRP), ajuta la depasirea episoadelor de inflamatie acuta insotite de inrosire, caldura si durere articulara.

Turmericul este benefic in orice afectiune ce implica inflamatia, cu efecte comparabile cu cele ale hidrocortizonului si ibuprofenului.Curcumina are rol anti-cancer, prevenind formarea si marirea tumorilor si chiar metastazele.Ajuta in lupta cu artrita si alte boli reumatoide, prin rolul sau anti-inflamator . Are efecte pozitive dovedite in lupta cu boala Alzheimer, Chron si colesterolul marit. Este un bun analgezic, antiseptic si grabeste vindecarea ranilor. Turmericul sau Curcuma ajuta in prevenirea diabetului de tip II. Exista chiar un studiu care arata ca turmericul poate intarzia progresul sclerozei multiple

Exista insa si precautii:

Este bine ca femeile insarcinate si persoanele care au litiaza renala sa foloseasca acest condiment in cantitati limitate.