Anul școlar începe fără festivități de deschidere

Pe 14 septembrie școlile vor evita festivitățile de deschidere. Aceasta este solicitarea ministrului Educației, Monica Anisie, cu câteva zile înainte de începerea școlilor.

De asemenea, ora de curs va avea 50 de minute, iar profesorii vor mai rămâne încă 5 minute să îi supravegheze pe elevi.  Fiecare cadru didactic trebuie să se adapteze pentru a-și structura predarea și evaluarea elevilor în timpul orei, în funcție de reperele metodologice emise de minister. Totodată, potrivit ministrului Educației, a fost adoptată și o metodologie de predare online.

„Este un laptop al clasei, sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, și doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă și de personalul unității de învățământ. Avem în unități fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta”, a spus Monica Anisie

Demnitarul  a precizat că a redus numărul documentelor pe care profesorii trebuie să le întocmească, dar că nu a reușit să reducă programa școlară, din cauza unei legi. De asemenea, aceasta a mai adăugat că, părinții care nu vor să își trimită copiii la școală și cer ca aceștia să învețe de acasă vor fi nevoiți să prezinte unității de învățământ o adeverință de la medic.

Redactor: Oana Jărloianu