Anul Nou chinezesc a fost marcat la Medgidia

Casa de Cultură I.N. Roman din Medgidia a găzduit o expoziție de pictură care a surprins aspecte din cultura și tradiția poporului chinez. Evenimentul marchează două sărbători importante, Anul Nou și Ziua Națională a Republicii Populare Chineze. Și pentru că Medgidia este înfrățită cu localitatea Zhumadian la eveniment a fost prezent și Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanța.

Activitatea a fost organizată de Universitatea „Andrei Șaguna” și Primăria Municipiului Medgidia. Colecția de exponate este compusă din reproduceri după unele dintre cele mai valoroase lucrări aflate în patrimoniul Chinei și oferă informații valoroase despre istoria, cultura și tradiția tării.

Cele 22 de lucrări au fost dăruite de Biblioteca din Shanghai pentru a fi expuse și în România. Astfel, Medgidia a avut privilegiul de a găzdui această valoroasă incursiune în tradiția chineză, care celebrează Anul Nou Chinezesc și Ziua Națională a Chinei.

Ca una dintre cele 84 „Ferestre deschise ale Shanghai-ului” înființate în toate orașele din lume înfrățite cu vestita metropolă chineză Universtitatea „Andrei Șaguna” își onorează acest titlu și organizează activități științifice și culturale dedicate Chinei.

Publicul prezent la eveniment a admirat lucrările expuse în cadrul Casei de Cultură „I. N. Roman”. Oamenii consideră că exponatele sunt deosebite prin temele prezentate dar și prin modul în care au fost realizate.

În fiecare an Biblioteca din Shanghai realizează două expoziții în urma cărora operele sunt oferite Universității „Andrei Șaguna” pentru ca vernisajul lor să marcheze cele două sărbători importante pentru China, Anul Nou și Ziua Națională a Republicii Populare Chineze.

Redactor: Mihaela Ciorbaru