Anual, la nivel mondial, 14 milioane de persoane sunt diagnosticate cu o formă de cancer

Cancerul se declanșează în momentul în care celulele din corpul nostru încep să se reproducă haotic, formând celule noi, anormale. Astfel de celule duc, la rândul lor, la apariția unor formațiuni cunoscute sub numele de tumori. Dacă celulele din tumori nu se pot răspândi în organism, tumora este una benignă. Ea nu este canceroasă și poate fi înlăturată cu ușurință. Însă dacă celulele sunt capabile să invadeze țesuturile și organele sănătoase, ori dacă se răspândesc prin sistemul limfatic sau cel sangvin ducând la dezvoltarea altor tumori, atunci tumora este canceroasă (sau malignă), iar în lipsa unui tratament prompt ea duce la moartea pacientului.

Fiecare celulă din corpul nostru conține ADN, ADN care, la rândul său, conține codul nostru genetic și care oferă instrucțiunile pentru acțiunile fiecărei celule în parte. Dacă acest ADN este afectat, celulele din organismul nostru încep să acționeze haotic. Este un fapt cunoscut acela că „mutațiile” (deteriorarea ADN-ului) au loc cu regularitate în organismul oricărei persoane dar, de cele mai multe ori, celulele recunosc astfel de mutații „reparând” ADN-ul sau, mai simplu, autodistrugându-se.

Însă există și cazuri când mutațiile afectează tocmai acest mecanism de autoapărare, iar celulele afectate nu se mai autodistrug. În schimb, ele încep să urmeze instrucțiuni anormale, reproducându-se și dând naștere din ce în ce mai multor celule mutante. Acesta este momentul în care apare cancerul benign.

Tratamentul bolnavului de cancer este extrem de costisitor si trebuie facut pe toate planurile: sufletesc, psiho-emotional si fizic. Din fericire – daca se poate spune asa, natura ne ajuta si in astfel de cazuri. Este binecunoscut ca descoperit la timp, cancerul poate fi tratat cu medicatie naturista, in cadrul careia terapia cu uleiuri esentiale ce au menirea de a ridica vibratia bolnavului pe toate cele 3 planuri, este pe primul loc. Cu cat insa este descoperit mai tarziu, cu atat mai costisitor este tratamentul. De aceea trebuie sa prevenim cat mai mult posibil. Cum? Facandu-ne analizele anual, pentru a sti in permanenta cu exactitate care este starea noastra de sanatate, mancand sanatos, renuntand la alcool si la fumat, avand un comportament neagresiv fata de cei din jur si mai ales, respingand abuzurile emotionale la care suntem expusi.