Antreprenoriat și dezvoltare personală

La începutul acestei săptămâni a avut loc lansarea proiectului ”Entrepreuneral Initiatives and personal development for students and professors.”, finanțat de o asociație româno-americană și implementat de Universitatea ”Ovidius” din Constanța în parteneriat cu Asociația Studenților Psy Ovidius Constanța.

Scopul proiectului este acela de a crea un program inovativ si integrat de educatie antreprenorială, dezvoltare persoanală și simulare de business pentru studenții Universității ”Ovidius” din Constanta, cu implicarea cadrelor didactice universitare și a partenerilor din comunitate.

Obiectivele  specifice ale proiectului sunt următoarele:

  • Cresterea gradului de constientizare a importantei educatiei antreprenoriale pentru minim 150 de studenti si profesori ai Universitatii Ovidius din Constanta

  • Formarea a 50 de studenti si 15 de profesori ai Universitatii ”Ovidius” din Constanta, privind educatia antreprenoriala, promovarea culturii antreprenoriale, dezvoltarea inițiativelor și abilităților antreprenoriale ale studenților.

  • Desfășurarea programului de evaluare, selectie si dezvoltare persoanală pentru studentii beneficiari ai proiectului ce au nevoie de ghidare si suport psiho-emoțional  in identificarea resurselor si abilitatilor antreprenoriale.

  • Desfășurarea programului de simulare de business cu antreprenori din diferite domenii de activitate,   pentru studenții selectați ca având competențele și abilitățile antreprenoriale necesare.

Proiectul a fost selectat pentru finanțare în urma competiției de mini-granturi din cadrul programului Universitatea Antreprenorială,  având un buget de 6.860 de dolari.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima