Ansamblul statuar „Poet Ovidiu“

Localitatea Ovidiu, în calitate de purtătoare a numelui lui Publius Ovidius Naso a fost gazda unui simpozion dedicat memoriei acestui mare poet roman. La eveniment, au participat reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, dar şi personalităţi din lumea culturală şi academică. Cu această ocazie a fost inaugurat și ansamblul statuar „Poet Ovidiu“.

Într-un cadru festiv, la Casa de Cultură „Elena Roizen” din localitatea Ovidiu au fost susținute alocuțiuni în cadrul celei de-a doua ediţii a Simpozionului „Ovidienii“. Invitați au fost membrii administrației locale, primarul orașului Ovidiu, George Scupra, personalități universitare și academice din cadrul Universității ,,Ovidius”din Constanța și invitați din diferite domenii pasionați de personalitatea emblematică a marelui poet roman. Evenimentul a fost moderat de EnacheTușa, realizator al emisiunii “Radiografia zilei” difuzată de Litoral Tv.

După elogiile aduse personalității și operei lui Publius Ovidius Naso a urcat pe scenă îndrăgita interpretă Paula Seling.

Simpozionul s-a încheiat cu momente pline de emoție ale tânărului artist Vladlen Babcinetchi, sculptorul ansamblului satuar „Poet Ovidiu“.

În acordurile imnului naţional al României, interpretat de Fanfara Militară a Forţelor Navale Constanţa, a fost inaugurat, în faţa Primăriei Ovidiu, opera care-l prezintă pe Ovidius în trei ipostaze.

Redactor: Sondra Sandu