ANM a prelungit codul galben de vreme rea în Constanța

Meteorologii nu au vești bune pentru constănțeni. Codul galben de vreme rea a fost prelungit, în această dimineață, până la ora 20.00. Se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ, temperaturile vor fi deosebit de scăzute, iar vântul va accentua senzația de frig.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben de vreme rea pentru județul Constanța. Astfel, avertizarea este valabilă, astăzi, până  la ora 20.00. Se vor semnala ninsori, intensificări ale vântului, ninsoare spulberată și temperature deosebit de scăzute.

Circulația pe ruta București Constanța este afectată de vremea nefavorabilă. Mihaela Tudor, purtător de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, avertizează că pe DN3 A a apărut fenomenul de ploaie înghețată,iar pe DN3, în zona Nucetu din județul Călărași, se observă praful saharian.

Vremea se va menține deosebit de rece în acest sfârșit de săptămână, iar vântul va amplifica senzația de frig. În cursul acestei nopți, în estul și sud-estul țării, se vor înregistra intensificări ale vântului, de 45-50 kilometri pe oră, care vor spulbera zăpada depusă.

Începând de sâmbătă,  Constanța va intra sub incidența unui cod portocaliu de inundații, pe sectorul Hârșova-Brăila al Dunării.Această avertizare va fi valabilă până la sfârșitul lunii.

Redactor: Isabela Boantă