Angajații RAJDP Constanța sustrag combustibili și materiale din carieră

Angajații Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri sustrag combustibili și materiale din carieră și vin la muncă doar ca să semneze condica. Este concluzia la care au ajuns șefii consiliului județean, în urma unui control neanunțat la mai multe puncte de lucru ale RAJDP Constanța. 

Situația RAJDP nu s-a schimbat deloc în ciuda unor rapoarte care arătau că regia este pe cale să își revină. Pe lângă fosta conducere, care a manageriat foarte prost activitatea, angajații pun și ei bomboane pe coliva regiei, după numeroase furturi de carburanți și chiar a materialelor din cariere.

În condițiile în care regia nu dă semne să își revină, conducerea consiliului județean a decis schimbarea administratorului special.

Există bănuieli din partea șefilor Consiliului Județean Constanța că punerea pe butuci a RAJDP a fost urmărită și dorită de cei care voiau să pună mâna pe bunurile regiei. Totodată, utilajele ar fi fost lăsate intenționat să se degradeze, pentru ca altele să fie închiriate de la firme specializate. Totul s-ar fi bazat, evident, pe câștiguri personale, sunt de părere conducătorii județului.

Din câte se pare, datoriile regiei ar fi ceva mai mici decât suma vehiculată inițial, cea de 16 milioane de lei. Regia mai are de încasat și mai multe sume de bani de la diverse primării pentru lucrările prestate în anii trecuți.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea