Angajații Primăriei Constanța au fost testați HIV

Fundaţia Baylor Marea Neagră, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa, marchează „Săptămâna Europeană a Testării”. Cu acest prilej, timp de trei zile, angajații Primăriei Constanța vor fi testaţi pentru HIV şi hepatită B si C.

Fundaţia Baylor Marea Neagră a demarat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa, o acţiune prilejuită de „Săptămâna Europeană a Testării”. Timp de trei zile, echipele Baylor testează aparatul administrativ pentru HIV, hepatita virală B şi hepatita virală C.

Este important ca românii să înțeleagă importanța testării, acesta fiind primul pas în cunoașterea stării de sănătate. La Constanța, campania se desfășoară în sediul Primăriei.

Inițiată în 2013, de ‘HIV in Europe’, Săptămâna Europeană a Testării include și în acest an peste 400 de organizații din 53 de țări și își propune să ofere cât mai multor persoane ocazia de a face un test pentru HIV și hepatite, test însoțit de consiliere și, dacă este cazul, referiri către alte servicii specializate. Estimările arată că în prezent, în Europa, trăiesc 2,5 milioane de persoane infectate cu HIV, dintre care aproape 1 milion nu știu că sunt infectate. Jumătate dintre cei HIV pozitivi sunt diagnosticați târziu, ceea ce înseamnă că încep târziu tratamentul, scăzându-și durata de viață.

„Săptămâna Europeană a Testării”, demers menit să crească gradul de conştientizare asupra importanţei testării în depistarea hepatitelor virale şi a infecţiei cu HIV, se organizează anul acesta în perioada 18-25 noiembrie.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea