Angajaţii Oil Terminal au ieşit din nou în stradă

Angajaţii Oil Terminal au ieşit din nou în stradă, după doar câteva zile de linişte. De această dată, oamenii au cerut  prelungirea săptămânii de lucru de la patru la cinci zile şi demiterea managerului general. Ziua nu a fost aleasă întâmplător, pentru că astăzi a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie. Acţionarii au votat în cele din urmă ca programul de lucru să revină la normal începând cu 1 aprilie. Cât priveşte înlocuirea conducerii, subiectul nici măcar nu a fost discutat în timpul şedinţei.

Deşi era programat ca şedinţa să aibă loc la sediul Oil Terminal, acţionarii au decis în ultimul moment să „mute” discuţiile în incinta unui hotel din centrul oraşului. Angajaţii care se adunaseră, între timp, la poarta unităţii, spun că a fost o dovadă de laşitate din partea conducerii.

Manifestarea de miercuri vine la doar câteva zile de ultimele proteste, după ce acţionarii au votat majorarea cu 3,4 procente cerută de sindicalişti.

Surprinzător însă, acţionarii au răspuns acestei revendicări şi au votat revenirea programului de lucru la cinci zile pe săptămână. În ceea ce priveşte demiterea managerului, lucrurile au rămas neschimbate. Sindicaliştii spun acum că vor merge la Bucureşti să protesteze şi că nu vor renunţa până când Silviu Wagner nu va fi demis.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Bogdan Inel