Angajații din România vor primi vouchere de vacanță în schimbul primelor

2015 nu vine doar cu un TVA mai mic în turism ci și cu stimulente noi. Primele de vacanță și tichetele oferite în alți ani, au fost înlocuite cu vouchere pe care angajații din România le pot primi anual, în limita a maximum șase salarii minime pe economie. În condițiile în care salariul a crescut la 975 de lei , un angajat beneficiază de maximum 5850 lei. Noua măsură legislativă, garantează turismului din țară, un număr mare de turiști pe parcursul fiecărui sezon.

Țările vecine României, axate pe o absorbție masivă a turiștilor, și în 2015 pregătesc oferte tentante. Fiscalitatea mai prietenoască le asigură un cadru larg de acțiune. În 2015, voucherele de vacanță emise pentru români reprezintă și o măsură care păstrează turiștii românii pe teritoriul țării.

Voucherele pot fi emise numai în sistem online, iar primii beneficiari vor fi bugetarii. Valabilitatea lor va fi până la 31 decembrie. Toate normele de aplicare, necesare pentru utilizarea voucherelor vor fi aprobate în această săptămână.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: George Dima