Angajaţii din administraţia publică locală vor intra în grevă generală

Angajații primariilor și din consiliile județene consideră că există o diferență destul de mare între salariile lor și cele ale angajaților din administrația centrala, unde s-au oferit creșteri salariale de până la 70%.

Angajații din primării și consilii județene se consideră discriminați în raport cu cei din administrația centrală, care, spun ei, au beneficiat de creșteri salariale de până la 70% . Mai mult, aceștia solicită acordarea normei de hrană pentru toți salariații, dar și vouchere de vacanță.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie va organiza o grevă generală de o oră, în data de 5 iulie, o grevă generală de o zi, în data de 12 iulie, şi grevă generală pe termen nelimitat, începând cu data de 19 iulie. FNSA are la nivel naţional 35.000 de membri, funcţionari din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate. Și medicii de familie poartă, începând de miercuri, banderole albastre în semn de protest. Cadrele medicale sunt nemulţumite de sistemul informatic, dar mai ales de finanţare. Medicii sunt pe punctul de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru că, spun ei, nu a fost lansată în dezbatere publică o formă îmbunătăţită a contractului cadru şi a normelor de aplicare a acestuia.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes