Angajaţii a şase regionale CFR au organizat în această dimineaţă o grevă spontană

Angajaţii a şase regionale CFR, printre care şi Constanţa, au organizat, în această dimineaţă o grevă spontană! Oamenii sunt nemulţumiţi că nu au primit la timp salariile. Ca urmare a protestului, aproximativ 140 de trenuri au rămas pe loc timp de cel puţin două ore, iar reprezentanţii companiei anunţă că acestea vor avea întârzieri foarte mari.

Greva s-a desfăşurat în intervalul 7- 9 dimineaţă, la Regionalele Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa. La Braşov, circa 200 de angajaţi ai depoului de locomotive au refuzat să reia lucrul şi au continuat protestul timp de câteva ore.  Oamenii spun că nu și-au primit salariile integral pentru luna trecută.

Nemulțumit de răspunsurile primite, Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu nu vrea să audă nici o scuză pentru care salariile nu au fost făcute integral. Ba chiar a amenințat că din acest motiv, cei responsabili vor fi trași la răspundere.

Angajații CFR trebuiau să primească salariile pe 15 ianuarie. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, măsurile au fost luate imediat de aceștia.

Cei mai afectaţi au fost călătorii din cele 138 de garnituri care au rămas blocate timp de 2 ore în gări. Potrivit reprezentanţilor companiei, întârzierile vor fi de câteva ore bune.

Ministrul Transporturilor i-a asigurat pe CFR-iști că își vor primii salariile integral până joi dimineaţă.

Reporter: Corina Hrom / Selda Asan ; Imagine: George Dima / Vali Cerbanescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.