Angajări până la 3,23% din PIB pentru apărare

Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale, susține că, în anul 2019, se poate ajunge la angajarea a până la 3,23% din Produsul Intern Brut pentru apărare. Acesta a mai declarat că procentele din ultimii doi ani nu ating baremul de 2% impus de partenerii internaționali din cauza achizițiilor amânate. Programul de achiziționare a corvetelor este suspendat și se așteaptă decizia instanței. Afirmațiile au fost făcute, luni, după şedinţa comisiilor de specialitate care au avizat bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

Comisiile de apărare ale Parlamentului au avizat favorabil, luni, bugetul Ministerului Apărării Naţionale. Potrivit proiectului de buget pe 2019 transmis Parlamentului de către Guvern, fondul propus pentru MApN este de 18.125.001.000 de lei, cu 6,57% mai mare faţă de cel de anul trecut.

În acest context, demnitarul a amintit că programul de achiziționare a corvetelor este suspendat și se așteaptă decizia instanței.

Acesta a mai precizat și faptul că au fost alocate prin buget sume pentru funcţionarea Institutului Cantacuzino și că e are  în vedere modernizarea sălilor, zonelor de lucru, achiziţii de echipamente, iar curând  se va trece și la producția dozelor de imunitate.

Redactor: Oana Jărloianu