Andrei Pleșu, doctor Honoris Causa

Scriitorul Andrei Pleșu a primit distincția Doctor Honoris Causa din partea Universității Ovidius din Constanța. Titlul i-a fost conferit pentru întreaga sa activitate în domeniul culturii. Discursul acestuia a făcut deliciul tuturor celor prezenți în sala de ceremonii.

Omul de cultură Andrei Pleșu a fost onorat cu distincția Honoris Causa de către Universitatea Ovidius pentru întreaga sa activitate.

Deși ceremonia se dorea una solemnă, intervențiile pline de umor ale lui Andrei Pleșu au încântat audiența.

Pleșu este strâns legat de regiunea Dobrogei, astfel că invitația de a se alătura mediului academic de la țărm de mare a fost primită cât se poate de bine. În intervenția pe care a avut-o în fața academicienilor nu a uitat să amintească de momentele grele prin care trece țara noastră.

Andrei Pleșu, în vârstă de 67 de ani, este fost ministru al Culturii și al Afacerilor Externe. Este fiul chirurgului Radu Pleșu, iar cât timp tatăl său a activat în Tulcea i-a fost alături și a cunoscut astfel multiculturalitatea din zona Dobrogei. Pleșu a fondat revista culturală Dilema Veche și a scris zeci de volume.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea