“Andrei, dragul meu, vei rămâne capul familiei, să ai grijă de mama şi de Mihnea”

După ce a făcut public textul, Andrei Năstase a precizat că scrisoarea pe care a prezentat-o este cea care i-a fost adresată lui, iar scrisoarea pe care intenţiona să o facă publică imediat după tentativa de suicid a lui Adrian Năstase era o altă scrisoare, destinată publicului larg, însă aceasta era pentru situaţia în care tatăl său “nu mai era în viaţa politică”.

“Andrei, dragul meu,

Vei rămâne capul familiei, să ai grijă de mama şi de Mihnea. Ştiu că va fi greu, dar ştiu că vei reuşi, va trebui cu ajutorul avocaţilor să-mi restitui dreptul la onoare şi la demnitate. Poate că va fi greu să înţelegi decizia mea, dar nimeni nu va reuşi să mă umilească după o viaţă de muncă şi de eforturi. Prefer să plec de lâgă voi cu demnitate şi cu sentimente că nu accept nedreptăţile. Îţi doresc să fii fericit, să ai o viaţă frumoasă şi să nu faci niciodată politică. Vei avea multe griji, dar vei găsi mulţi oameni care îţi vor fi aproape.  Te îmbrăţişez cu toată dragostea, Tata”.

Pe 20 iunie, după ce Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul calităţii”, a apărut informaţia cu privire la tentativa de suicid a fostului premier. A doua zi după ce Adrian Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca, Andrei Năstase a anunţat pe Facebook că urma să citească în 22 iunie scrisoarea lăsată de tatăl său, despre care spunea că este “un fel de testament public”. El a renunţat apoi la acest demers, spunând că nu mai face publică scrisoarea tatălui său, întrucât acesta i-a interzis acest lucru şi pentru că numărul mare de persoane care doreau să fie prezente ar fi perturbat activitatea Spitalului Floreasca. O altă lovitură primită de familia Năstase este aceea că avocatul care ar fi trebuit să-l reprezinte pe Năstase la CEDO a decis să se retragă în urma unor ameninţări pe care le-ar fi primit. În ceea ce privește eliberarea lui Adrian Năstase, Andrei a spus că este hotărât să facă orice, fiind dispus să-I ceară președintelui Traian Băsescu grațierea tatălui său,  însă nu crede că şeful statului va semna documentul sau că Adrian Năstase va fi de acord. În prezent, fostul premier se află în secţia de terapie intensivă a Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.