Andrea Bocelli vine în România

De-a lungul anilor, au existat numeroase speculaţii în presă despre un posibil show al lui Andrea Bocelli în România, iar fanii au semnat petiţii online în încercarea de a convinge organizatorii de concerte să îl aducă pe cunoscutul artist în ţara noastră, se arată în comunicatul emis de cei care se ocupă de eveniment.

Tot organizatorii spun că negocierile pentru aducerea lui Andrea Bocelli la Bucureşti s-au întins pe o durată de peste un an. Astfel, pentru prima oară în România, pe 10 mai 2013, în Piaţa Constituţiei din Capitală, românii vor avea şansa să petreacă o seară în compania “Legendei noului mileniu”, cum a fost numit Andrea Bocelli de marii critici, şi să fredoneze alături de artist melodii precum: “Time To Say Goodbye”, “Con te Partiro”, “Vivo Per Lei”, “Besame Mucho” şi “Nessun Dorma”.

Andrea Bocelli s-a născut pe 22 septembrie 1958, în Lajatico, într-o familie de fermieri. La vârsta de 6 ani a început să ia lecţii de pian, flaut şi saxofon. Copilăria sa a fost marcată de un eveniment nefericit. Născut cu glaucom grav, artistul a orbit total la doar 12 ani, în urma unui accident survenit în timpul unui meci de fotbal, însă la scurt timp după asta a câștigat prima sa competiţie muzicală, Margherita d’Oro in Viareggio, cu melodia “O sole mio”.

Și-a început cariera la Festivalul San Remo, în 1994, la secţiunea dedicată debutanţilor, unde a câştigat cu melodia “Calmo della Sera”. Imediat după festival, Bocelli lansează primul său album, ce poartă titlul melodiei câştigătoare. Recunoaşterea internaţională vine în 1996, odată cu lansarea melodiei “Con te Partiro”, care ulterior a fost  rescrisă pentru a fi cântată în duet cu Sarah Brightman şi redenumită “Time to Say Goodbye”, piesă ascultată în toate colţurile lumii. Albumul intitulat “Romanza”, ce cuprinde melodia pe care milioane de fani voiau să o asculte la infinit, a depăşit toate recordurile de vânzări. În 1997 îşi face debutul şi în operă, interpretând cu succes părţi din “Madame Butterfly” şi “Tosca”.

Deşi iubeşte muzica, iniţial Andrea Bocelli s-a pregătit pentru o carieră de avocat. El a obţinut titlul de Doctor în avocatură şi chiar a lucrat o perioadă ca avocat la curtea de justiţie din Pisa. De-a lungul timpului, cu fiecare concert susţinut, reacţiile publiclului l-au convins că adevărata sa menire este de a încânta şi emoţiona oamenii prin melodiile pe care le interpretează cu atâta pasiune.

Așadar, cei care vor să-l asculte pe Andrea Bocelli live la București trebuie să știe că există şase categorii de preţuri pentru bilete cu loc şi una pentru cei care stau în picioare.

zona VIP – 1.400 de lei

categoria I – 900 de lei

categoria a II-a – 750 de lei

categoria a III-a – 550 de lei

categoria a IV-a – 350 de lei

categoria a V-a – 250 de lei

“în picioare” (fără loc) – 150 de lei

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu