Anchete în derulare în cazul mame şi fetiţei de 3 ani care au fost spulberate de un microbuz în Năvodari

Accidentele rutiere ar trebui să se întâmple doar când vremea este frumoasă şi în locuri accesibile elicopterului SMURD!  Aceasta pare să fie concluzia unui comunicat transmis de conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă, în urma tragicul accident soldat cu moartea fetiţei de 3 ani de la Năvodari.

„Dorim să precizăm ca la ora apelului 15:38, în substaţia de ambulanţă Năvodari, cele doua ambulanţe care erau în serviciu se aflau în misiune, una în comuna Corbu, la caz, iar cea de-a doua preda pacient la UPU Constanţa. În aceste condiţii, medicul coordinator de la Dispeceratul medical SAJ Constanţa, a răspuns la solicitare cu cea mai apropiată ambulanţă  adecvată şi anume echipajul SMURD tip C1 care se află în SCJU Constanta. Dorim să precizăm că atât condiţiile meteo, cât şi locul producerii accidentului nu au permis alertarea elicopterului SMURD” se arată în comunicatul emis de conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Şoferul care a produs tragedia riscă ani de închisoare şi desfacerea contractului de muncă. Conducerea firmei care deţine microbuzele de transport persoane pe ruta Constanţa Năvodari se gândeşte cum să ajute familia îndurerată. Pentru mamă însă, lacrimile sunt fără sfârşit.

Bunicii copilei de 3 ani care a încetat din viaţă susţin că şoferul ar trebui să fie închis pe viaţă.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Alex Ionescu