Ancheta privind poluarea cu reziduuri chimice a amenajării piscicole din Năvodari continuă (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OQk11IkGIiU[/youtube]Deşi ancheta care vizează poluarea cu reziduuri chimice a amenajării piscicole din Năvodari nu s-a încheiat, surse din cadrul Gărzii de Mediu susţin că vinovată de poluare se face firma Fertilchim, patronată de Roberto Vincentelli, italianul care în urmă cu ceva ani vroia să transforme oraşul într-o groapă de gunoi. Conducta societăţii transportă compuşi toxici prin vecinătatea amenajării.

Dragoș Onea, administratorul amenajării piscicole de lângă Năvodari a făcut plângere penală împotriva instituțiilor care nu au luat nici o măsură, deşi a sesizat poluarea în urmă cu jumătate de an.  Autorităţile nu au un răspuns pentru că cei de la Garda de Mediu nu au încheiat ancheta.

În preajma amenajării piscicole se află conducta firmei Fertilchim, condusă de Roberto Vincentelli, italianul care avea în plan construirea unui deposit de deşeuri la Năvodari. Conducta preia reziduurile care sunt prelucrate pe platforma fostului USAS şi le transportă prin canalul dintre Năvodari şi Mamaia. Dragoș Onea, administratorul amenajării a reuşit să obţină dovezi că poluarea ar putea proveni din această conductă, iar surse din cadrul Gărzii de Mediu confirmă acest lucru, deşi ancheta este încă în desfăşurare. Alarmant este faptul că şi probele de apă din canal prezintă compuşi reziduali, iar oamenii pescuiesc fără să realizeze riscurile.

Fie că este vorba de o singură firma sau de mai multe, cert este că Fertilchim, societatea lui Roberto Vincentelli produce astfel de reziduuri, fiind de mai mult timp în atenţia Gărzii de Mediu.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.