Ancheta lui Arafat, blamată de privați

Reprezentanții Aeroportului Tuzla sunt alături de firma privată care a efectuat acțiunea de salvare a persoanei căzute de pe munte în zona Piatra Craiului. Intervenția firmei private face acum obiectul unei anchete, deși a fost un succes, iar statul român nu despăgubește cu nimic operațiunea costisitoare.

Reprezentanții aerodromului Tuzla au reacționat vehement cu privire la ancheta demarată de Raed Arafat în urma intervenției elicopterului Cobrex pentru salvarea persoanei accidentată din munții Piatra Craiului. În afara faptului că elicopterul Smurd nu a putut ajunge la victimă, salvatorii privați sunt anchetați, iar firma nici măcar nu își va recupera vreodată costul intervenției.

La Constanța, echipajele SMURD au în medie 30 de intervenții pe zi. Conform specialiștilor, legislația în vigoare nu reglementează în ce manieră operatorii privați pot interveni pentru salvarea unor persoane, în condițiile în care pot fi mai rapizi decât echipajele de urgență. Numărul intervențiilor pe timpul sezonului estival este unul crescut, iar pentru eficientizare s-au montat inclusiv corturi de prim ajutor.

Părerile constănțenilor sunt unele pozitive atunci când vine vorba despre timpul de răspuns al salvatorilor constănțeni.

SMURD Constanța beneficiază inclusiv de un elicopter care intervine în cele mai dificile cazuri, dar care  nu efectuează

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea