Anchetă internă la SCJU Constanța

Conducerea Spitalului Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța a finalizat o anchetă internă demarată după vizita inopinată a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea care a efectuat un control în plină noapte în cadrul acestei instituții. În urma neregulilor constatate ministrul a propus demiteri din funcții a angajaților care se fac responsabili de situația găsită.

Conform legislației în vigoare, conducerea Spitalului Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” a pus în aplicare  încetarea mandatului de asistent șef interimar pentru asistenta din Secția Clinică Neurologie și acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secției UPU-SMURD Constanța, care a fost de serviciu în zona de triaj, în data de 07.04.2019. De asemeni, Directorul de Îngrijiri a primit o atenționare privind intensificarea controalelor pe secțiile unității.

Măsuri s-au luat și la nivel administrativ. În secția de neurologie acolo unde au fost constatate cele mai multe nereguli vor fi demarate lucrări de igienizare. Totodată, conducerea SCJU a organizat ședințe cu toți medicii șefi și asistentele șefe unde s-au discutat  problemele administrative, s-a atras atenția asupra respectării protocoalelor medicale și s-a solicitat creșterea gradului de curățenie.

Redactor: Mihaela Țânțaru