Ancheta in derulare

Medicii legişti americani au finalizat, duminică, autopsia cântăreţei Whitney Houston şi au confirmat informaţia potrivit căreia artista a fost descoperită decedată în cada din camera  de hotel, însă cauza morţii va fi cunoscută abia după efectuarea unor teste toxicologice, care vor fi finalizate abia peste şase sau chiar opt săptămâni. Într-o conferință de presă, Ed Winter, directorul adjunct al Institutului de medicină legală din Los Angeles, a declarat că medicii nu au descoperit urme vizibile care să ateste producerea unor traume sau suspiciunea unei crime. El a refuzat să comenteze o serie de speculaţii apărute în presă, potrivit cărora Whitney Houston, în vârstă de 48 de ani, s-ar fi înecat în cadă, după ce ar fi consumat droguri şi alcool. Se presupune că artista ar fi luat Xanax, un medicament cu efecte sedative puternice, şi ar fi adormit în cadă, fapt ce a provocat decesul prin înnecare. Potrivit siteu-lui TMZ.com, poliţiştii ar fi găsit în camera de hotel pastile eliberabile doar pe bază de reţetă medicală.

Stilista lui Whitney Houston, împreună cu cele două gărzi de corp s-ar fi aflat în camera de hotel în ultimele momente de viață ale cîntăreţei. Aceştia ar fi devenit îngrijoraţi pentru că Whitney ar fi stat în baie mai mult decât normal şi se era timpul pentru a merge la petrecerea producătorului Clive Davis, unde artista urma să susţină un recital. Gărzile de corp au spart ușa și au descoperit-o pe aceasta zăcând în cadă, cu fața acoperită de apă. Imediat au chemat paramedicii, care nu au mai putut să o resusciteze.

Deşi cauza morţii cântăreţei Whitney Houston nu a fost deocamdată determinată, presa americană s-a concentrat asupra orelor care au precedat moartea artistei. Potrivit ziarului American Los Angeles Times, Whitney Houston, cu o coafură neîngrijită, transpirată şi mirosind a alcool, a avut  un comportament haotic atunci când s-a cazat la hotelul Hilton cu două zile înainte, însoţită de fiica ei, Bobbi Kristina Brown.

Unicul copil al cântăreţei, în vârstă de 18 ani,  a fost internat în spital, deoarece decesul mamei sale ar fi declanșat crize de anxietate. Acolo a primit un tratament contra stresului şi apoi a fost externat, a declarat o sursă din anturajul familiei. Bobbi Kristina Brown s-ar fi înfuriat şi ar fi ţipat la autorităţi, întrucât acestea nu i-au permis să intre în camera de hotel unde a fost găsit trupul neînsufleţit al mamei sale.

Membrii familiei Houston şi-au exprimat durerea într-o declaraţie de presă: “Este o tragedie inimaginabilă şi ne va fi teribil de dor de ea. Apreciem foarte mult numeroasele mesaje de sprijin de la fani şi de la prieteni”. Artista Whitney Houston a decedat sâmbătă după-amiază, la ora 3.55 p.m., în camera sa de hotel, fiind cazată la hotelul Beverly Hilton, pentru a participa la petrecerea producătorului Clive Davis, unde urma să susţină un recital.

[youtube_video id=”AJ1JE1EPvCQ”]

Redactor: Doina Sîrbu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.