Ancheta DNA in cazului votului de la referendum continua la Constanta (VIDEO)

Nu e de mirare ca oamenii legii au dubii in privinta procesului electoral de la Lepsa. In ziua votului, în comuna vranceana, prezenţa la vot a fost de 250%, pe primul loc în ţară.  In Lepşa sunt 345 de persoane pe listele permanente, si peste 1000 de case de vacanţă, unde aproape în fiecare weekend proprietarii vin cu rude şi prieteni.

Ancheta este derulata de procurorii bucuresteni , insa, ca sa nu-i puna pe constanteni pe drumuri pina in Capitala s-a hotarat audierea oamenilor la sediul DNA Constanta. Multi dintre electori au inlemnit cand au primit acasa citatiile la Parchet.

Pentru ca sunt multi localnici de audiat – peste 50 – e foarte probabil ca ancheta sa se intinda pe mai multe zile. Audierile merg greu, mai ales ca multi din cei chemati in fata procurorilor sunt oameni in varsta.

Verificarile DNA de la Lepsa vin dupa ancheta derulata de magistrati intr-alta comuna vranceana, Suraia. Si acolo oamenii au fost chestionaţi cu privire la desfăşurarea referendumului, după ce au fost depuse sesizări în acest sens.

Redactor: Doina Sirbu