Anchetă de proporţii la un azil de bătrâni din localitatea constănțeană Tuzla

După o lună de agonie la Spitalul Clinic Județean Constanța o femeie în vârstă de 90 de ani a încetat din viață. În urmă cu mai bine de o lună de zile aceasta a căzut și s-a lovit la cap la azilul de bătrâni din Tuzla unde era internată. În urmă cu câteva zile femeia a decedat ca urmare a traumatismului suferit. Moartea suspectă a atras atenția autorităților care au deschis o anchetă.

Autorităţile din Tuzla au aflat de existenţa azilului fantomă abia după ce oamenii legii le-au adus la cunoștință neregulile de acolo. Prezenți la  fața locului, edilii din Tuzla s-au lovit de porțile închise ale azilului.

Nici reprezentanții serviciului de Asistență Socială nu au avut mai mult succes.

Potrivit site-ului centrului taxa percepută pentru o lună de cazare in caminul cu pricina era de 1300 de lei. In schimb, bătrânii primeau cazare, mâncare și tratament de specialitate precum și multe alte facilitate medicale. În realitate, bătrânii nu numai că nu primeau nimic din toate acestea însă nici măcar de supravegherea necesară și îngrijirea de specialitate nu beneficiau. Mai exact o asistentă medicală și o infirmieră pe fiecare tură aveau grijă de cei 20 de bătrâni aflați în camin. Deși informația privind ilegalitățile de la azilul de bătrâni a fost deja făcută publică nici unul dintre aparținătorii acestora nu s-a interesat de soarta vârstnicilor. Reprezentanții DSP Cta, vor continua controalele, iar în cazul în care vor constanta ca acolo încă există activitate, atunci vor sesiza organele abilitate pentru a se deschide o anchetă penală.

Redactor: Camer Nita / Raluca Damian