Ancheta continuă în cazul jefuirii bancomatelor

Au apărut imaginile în cazul jefuirii bancomatelor din Harșova și Medgidia! O cameră de supraveghere montată într-unul din magazine a surprins întreaga operațiune a spărgătorilor. Asemenea secvențe nu au mai fost văzute în România!

Iată filmul primului jaf din noaptea de duminică spre luni. Era ora 3 dimineața, când șoferul mașinii de teren a dat  cu spatele în viteză și pur și simplu a spulberat ușile de la intrare. În secunda următoare, un complice care aștepta în parcare, intră în supermarket și, împreună cu individul de la volan, smulge un bancomat prins de pardoseală.  Hoții sprijină puțin bancomatul pe capota mașinii, după care fug cu el. Imediat după, șoferul se întoarce la autoturism și pornește în grabă.

Pe toată durata acțiunii, paznicii supermarketului s-ar fi aflat în magazia din spate și nu ar fi avut timp să reacționeze. Nici polițiștii nu au ajuns în timp util la fața locului. De ce? Pentru că au fost păcăliți printr-o diversiune ingenioasă.

Cu alte cuvinte, complicii hoților ar fi declanșat sistemul de alarmă al primului magazin, pentru a pune autoritățile pe o pistă greșită. Între timp, banda de infractori reușea să sustragă cu forța un bancomat din această unitate comercială.

Același lucru s-a întâmplat și la 70 de km depărtare, în localitatea Hârşova, unde banda de hoți a acționat cam în același stil.

În baza imaginilor surprinse de camerele de luat vederi dar și a altor informații acumulate până acum, autoritățile speră să îi prindă pe infractori.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea