ANAF s-a mutat la mare

Pe lângă turişti, pe litoralul românesc veți întâlni, de astăzi, și sute de inspectori ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Aceștia vor efectua multiple acțiun de verificare a agenților ecoomici care își desfășoară activitatea  în stațiunile de la malul mării.

Ca și aul trecut, inspectorii ANAF stau cu ochii pe cei care încearcă, prin diferite metode, să prejudicieze bugetul statului. Pentru a face față numărulu mare de agenți economici care își desfășoară activitatea în stațiunile de pe litoral, inspectori ANAF din opt direcții regionale au fost detașați în interes de serviciu. O parte dintre aceştia vor acţiona în uniformă, în timp ce alţii vor ajunge în unităţi în ipostaza de clienţi, pentru a costata, nestingheriți, comportamentul fiscal al angajaților firmelor vizitate. Vor fi controlate terasele, barurile, serviciile hoteliere ş prestatorii de servicii nautice, cum sunt cei care închiriază, spre exemplu, jet-sky-uri.

Asaltul inspectorilor ANAF nu reprezită o outate. Anul trecut, în perioada mai –iulie, aceștia au cutreierat litoralul de la u cap la altul. Rezultatul cotroalelor de atunci : creșterea fiscalizării cu aproximativ 2,9 milioane de euro de la doar 13 contribuabili. Rămâne de văzut care va fi efectul acțiunilor de control al acestora în sezonul estival 2016 și câte controale vor fi efectuate și cu repșrezentanți ai mass media.

Redactor: Mihaela Ciorbaru