ANAF publică lista datornicilor

ANAF schimbă foaia, pentru recuperarea banilor de la persoanele fizice rău-platnice. Numele celor care au datorii mai mari de 100 de lei vor fi făcute publice.

Persoanele fizice care au datorii neplătite către stat până la sfârșitul lunii martie vor apărea într-o listă publică.

Surse din ANAF au explicat că ordinul președintelui ANAF a fost dat pentru a publica datoriile persoanelor fizice cu mari averi, care au restanțe la bugetul statului.

“Este pentru prima dată când fiscul decide ca datoriile persoanelor fizice să fie date publicităţii. Din ce se înţelege din proiectul de ordin, este vorba despre orice datorie restantă a persoanelor fizice la bugetul de stat, spre exemplu impozitul pe venit, contribuţii sociale sau de sănătate survenite pe baza veniturilor din profesii liberale, activităţi independente şi alte tipuri de activităţi. De asemenea şi datoriile PFA, din ce se înţelege, vor fi incluse”

A declarat Adrian Benta, consultant fiscal, citat de Ziarul Financiar. Obligațiile fiscale restante sunt cele existente la sfârșitul trimestrului de raportare și neachitate până la data publicării listei. Nu sunt considerate obligații fiscal restante cele stabilite în acte administrative fiscale a căror executare este suspendată.

Repprter: Cerasela Videanu