ANAF impozitează nunțile

Fiscul începe “Operațiunea Nunta”. Tinerii căsătoriți vor primi acasă prin poștă un plic, dar nu cu „darul de nuntă”, ci cu un formular. Răspunsul este obligatoriu, altfel agenția statului va lua din cadoul de nuntă al proaspeților însurăței aproape 5.000 de lei.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală s-a gândit că nu încasează destule taxe și impozite așa că „cere ajutorul” tinerilor căsătoriți. Mai exact, însurățeii vor primi acasă o scrisoare și nu de dragoste ci un formular, prin care li se cere să declare, contextual căsătoriei civile sau religioase, ce relații economice au avut firmele sau persoanele fizice autorizate care le-au furnizat servicii la fericitul eveniment.

Primele documente de acest fel au fost trimise deja unor tineri însurăţei din judeţul Argeş. Potrivit reprezentanților instituției, ANAF-ul vrea să îi găsească pe cei care lucrează la negru. Sunt vizați, în special, cei din domeniul foto – video, care nu fac contracte cu cei care se căsătoresc și scapă astfel de plata impozitelor la stat. Mai mult, persoanele care refuză să dea informații riscă amenzi de la 2.000 la 5.000 de lei. Un lucru este cert, totuși, nuntașii nu vor fi impozitați, așa că vă puteți căsători sau puteți merge liniștiți, în continuare, la nunți.

Redactor: Oana Jărloianu