ANAF declanșează acțiunea “Litoral”

A început sezonul pe litoral, încep și controalele inspectorilor de la Antifraudă! Agenții economici sunt avertizați să se doteze cu aparate electronice de marcat fiscale, iar turiștii să solicite bonuri fiscale pentru serviciile și bunurile achiziționate.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va demara, din 1 iulie, acţiunea “Litoral”, pentru identificarea cazurilor de evaziune fiscală.

“În contextul deschiderii sezonului estival şi intensificării activităţilor economice pe fondul creşterii consumului de bunuri şi servicii, începând cu data de 1 iulie, ANAF prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, va demara acţiuni de control pe Litoral, în vederea identificării fenomenelor circumscrise evaziunii fiscale, respectiv neconformării la declararea şi plata obligaţiilor fiscale”, se menţionează în comunicat.

ANAF avertizează operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea pe Litoral să se doteze cu aparate electronice de marcat fiscale şi să elibereze bonuri fiscale pentru serviciile prestate şi/sau bunurile vândute. Deasemenea, turiştii sunt rugați să solicite bonul fiscal pentru fiecare serviciu sau bun achiziţionat.

Redactor: Paul Alexe