ANAF Constanța, anunț pentru persoanele fizice

Agenția Națională Anti Fraudă Constanța, vine cu un anunț important cu privire la registrul de evidență fiscală pentru persoanele fizice.

Persoanele fizice care au obligaţia întocmirii registrului de evidenţă fiscală trebuie să depună în scris informaţiile care stau la baza calculării venitului net anual, căt și pierderii nete anuale. Aceste date apar în Declaraţia privind venitul realizat din România

Specialiștii  Agenției Județene de Administrare Fiscală Constanța, vin cu lămuriri, asfel: registrul de evidenţă fiscală se completează anual cu totalul veniturilor şi totalul cheltuielilor. Mai exact, este vorba despre cheltuielile efectuate în scopul realizării respectivelor venituri, în anul curent, pentru întreaga perioadă de activitate desfăşurată în anul fiscal 2017, până la data depunerii Declaraţiei. Termenul limită de depunere stabilit de lege este 25 mai.

Registrul de evidenţă fiscală se întocmeşte în formă scrisă sau electronică, se păstrează la domiciliul fiscal al contribuabilului şi se completează într-un singur exemplar. Registrul de evidenţă fiscală pentru contribuabili persoane fizice nu se eliberează de către organul fiscal și nu se găsește în formă tipizată, similar registrului de evidenţă fiscală folosit de agenţii economici.

Redactor: Sondra Sandu