ANAF a vândut două proprietăți ale lui Sorin Ovidiu Vîntu

Organizând licitațiile pentru vânzarea a trei proprietăți deținute de Sorin Ovidiu Vîntu, Agenția Națională de Administrare Fiscală a reușit să recupereze aproape 20.000.000 de lei de la omul de afaceri.

Reținute în dosarul devalizării Fondului Național de Investiții, în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, la data de 21 februarie 2017, la 8 ani de închisoare și la confiscarea a 13.000.000 de dolari, cele trei proprietăți care au fost supuse licitației sunt: Complexul hotelier ”Lebăda” de la Crișan, Complexul hotelier ”Sulina” și un teren intravilan în suprafaţă totală de 1.905 mp, din care 1.543 mp curţi și construcţii şi 362 mp arabil, situat in Mihăileşti, judeţul Giurgiu.

Situat în județul Tulcea, pe brațul Sulina, Complexul hotelier ”Lebăda” de la Crișan are în componența sa un hotel, un restaurant, o popicărie, un bazin de înot, o discotecă, o ghețărie, o instalație solară, o bucătărie, o centrală termică și un turn de observare. Pentru această proprietate în suprafață de aproape 4 hectare, licitația a pornit de la prețul de aproximativ 7.500.000 de lei fără TVA.

Complexul hotelier ”Sulina” din Sulina ocupă peste 1,4 hectare și include un restaurant și un hotel cu trei etaje, fiind scoasă la mezat cu prețul de pornire de aproximativ 4.400.000 de lei fără TVA.

Licitația pentru terenul intravilan din Mihăilești a pornit de la aproape 283.000 de lei fără TVA, dar nu s-a finalizat cu vânzarea acestei proprietăți.

Bunurile imobile din județul Tulcea au fost adjudecate la prețuri mai mari decât cele stabilite de evaluatori. Valorificarea Complexului hotelier ”Sulina”  va aduce bugetului local câteva zeci de mii de lei, întrucât primăria celui mai estic oraș al României a recuperat o mare parte din datoriile acestei proprietăți. Nu la fel stă situația pentru Complexul hotelier ”Lebăda”, vânzarea acestuia fiind o ”gură de oxigen” pentru mica comună Crișan.

Redactor: Mihaela Țânțaru