An de an, drogurile răpesc sute de suflete (VIDEO)

„Evitaţi întâlnirea cu drogurile”! Acesta a fost sloganul pe care căpitanul Gili Pană, ofiţer specialist în cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii, l-a adus în faţa a 45 de elevi din cadrul liceului C.A.Rosetti. Unul dintre tineri s-a oferit voluntar pentru o demonstraţie de încătuşare.

Pe lângă demonstraţii, ofiţerul le-a prezentat şi un filmuleţ despre modul în care se prepară cocaină. Elevii spun că întâlnirea a fost extrem de interesantă şi că au un singur mesaj pentru lume. Conducerea liceului consideră că astfel de acţiuni ar trebui organizate mai des, şi asta pentru că tot mai mulţi tineri văd consumul de droguri ca pe o distracţie.

Campania de prevenire a consumului de substanţe halucinogene a fost lansată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa la sfârşitul anului 2007, având sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Această campanie vizează mai multe instituţii de învăţământ din judeţul nostru şi are ca grup-ţintă elevii din grupa de vârstă 10-18 ani.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: George Dima