Americanii trimit noi trupe la Kogălniceanu

Peste 250 de militari americani dotaţi cu echipamente performante au venit din Polonia în România pentru a efectua exerciţii de menţinere a securităţii în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve. Batalionul este dislocat  în Europa ca parte a celei de-a doua rotaţii a unei echipe de luptă pentru brigăzi blindate. Pe fondul tensiunilor din zona flancului Estic al NATO, Operaţiunea Atlatic Resolve a fost extinsă în România şi Bulgaria şi a crescut numărul de militari implicaţi.

Militarii Batalionului Vanguard ai Regimentului 18 Infanterie din Divizia 1 Infanterie a Statelor Unite au venit în România incartcati cu echipamente performante.

Cei  250 de militari americani au sosit la baza Mihail Kogălniceanu din Constanţa pentru a participa la operatiunea Atlantic Resolve, exercitiu care are ca scop menţinerea siguranţei în Statele Baltice şi Polonia. Odata cu acest transfer numarul militarilor americani din România şi Bulgaria. a crescut de la 900 la aproape 2000.

Intensificarea pregătirii militarilor in cadrul exercitiului Atlantic Resolve este reactia fireasca, in replica, la  manevrele îngrijorătoare ale Rusiei. În acest sens, se doreste un nivel crescut de securitate pe flancul Estic al NATO.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea