Amenzile pentru parcări, în scădere

Șoferii constănțeni și-au învățat lecția. Numărul amenzilor pentru neplata parcărilor, prin sms, a scăzut la jumătate. Dacă la momentul începerii sancționării contravenționale numărul mediu de amenzi era de 90 pe zi, iată că  acum s-a diminuat considerabil.

Potrivit bilanțului de luna trecută, polițiștii locali au aplicat un număr de aproximativ 1600 de amenzi pentru neachitarea tarifului de parcare prin sms.

Dacă în momentul în care a fost implementat sistemul de parcări prin sms numărul mediu de amenzi era de 90 pe zi, acum acesta a scăzut considerabil.  Prin urmare, numărul șoferilor care credeau că pot fenta legea s-a redus la mai puțin de 50%.  Și asta  deoarece,  șoferii amendați au fost nevoiți să bage adânc mâna în buzunare.  Potrivit  reprezentanților Poliției Locale Constanța, neachitarea tarifului de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei, cu posibilitatea achitării a jumatate din minimul amenzii în 15 zile de la comunicare. Sancționați au fost și cei care au tulburat liniștea și ordinea publică precum și persoanele certate cu regulile elementare de păstrare a curățeniei pe domeniul public. Oamenii legii vor veghea în continuare asupra celor care cauzează probleme în trafic și nu numai.

Redactor: Oana Jărloianu