Amenzi uriașe aplicate la o cofetărie din Constanța

O cofetărie din Constanța a primit amenzi uriașe în urma unor controale făcute de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța. Sancțiunile au fost primite din cauza realizării și comercializării produselor în condiții neconforme unui laborator de cofetărie.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța a efectuat în cursul zilei de Luni, 19 februarie, un control la o cofetărie din zona Tomis Nord. Inspecțiile au fost realizate simultan la cele două puncte de  desfacere ale firmei iar în urma acestora, a fost găsită o serie de nereguli.

În urma controalelor, au fost aplicate 4 amenzi în valoare de 12.500 de lei pentru laboratorul din Palazu Mare, dar și două amenzi de 10.000 de lei pentru sediul situat în Tomis Nord. Sancțiunile au fost aplicate pentru activități și practici comerciale înșelătoare: condiții de depozitare necorespunzătoare, produse destinate să le înlocuiască pe cele naturale cum ar fi frișca sau ciocolata tip, instrumente nepotrivite prestării de servicii, igienă superficială. De asemenea, 288 de kilograme de produse au fost oprite de la comercializare, iar cele activitatea celor două unități a fost suspendată până la remedierea deficiențelor.

Redactor: Zarif Armanbet