Amenzi pentru turiștii de pe plaja Vadu

Comisarii Rezervației Biosferei Delta Dunării au acționat pe plajele protejate din zona Vadu, luate cu asalt de turiști. Însoțiți de jandarmi, angajații ARBDD au verificat rulotele, corturile și autovehiculele amplasate ilegal în apropierea țărmului mării.

La controlul desfășurat la fața locului, a fost prezent însuși Guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, care a coordonat echipele mobilizate pe teren.

Turiștii care aveau corturile și mașinile situate la mai puțin de 150 de metri de mare au primit amenzi usturătoare. Sancțiunile contravenționale în acest caz pornesc de la 3.000 de lei și ajung la 6.000 de lei.

Cu toate că există panouri de avertizare în zonă, unii turiști au afirmat că nu le-au văzut sau că le-au ignorat.

Plajele naturale neamenajate, cu flora şi fauna locală, cu peisajul şi caracteristicile zonei de coastă permit anumite activităţi turistice însă, pentru protejarea lor pe termen lung, se impun şi reglementări specifice.

Unii proprietari de rulote, corturi și mașini au refuzat să ofere comisarilor ARBDD datele de identificare.

Nu doar camparea și parcarea ilegale au fost cele mai frecvente abateri constatate de angajații ARBDD, ci și gunoaiele lăsate în urmă de turiști.

În ultimele zile de vară, comisarii ARBDD au aplicat contravenieților 136 de amenzi.

Redactor: Mihaela Țânțaru