Amenzi pentru suporteri

S-a lăsat cu amenzi, sâmbătă, la meciul amical de fotbal dintre SSC Farul Constanța și Oțelul Galați, disputat pe unul dintre terenurile din cadrul Comptexului Sportiv Farul. Mai mulți suporteri gălățeni au intrat în atenția jandarmilor constănțeni, după ce au aprins materiale pirotehnice.

Suporterii gălățeni s-au dat în spectacol, sâmbătă, la meciul de pregătire dintre echipa de liga a patra SSC Farul Constanța și Oțelul Galați, desfășurat la Constanța și încheiat la egalitate, 2-2. Dacă în teren lucrurile au fost destul de calme, jucătorii fiind preocupați să transpună în teren indicațiile antrenorilor, în tribună lucrurile n-au fost la fel de calme. Astfel, probabil pentru a mai contracara frigul, câțiva suporteri care însoțeau echipa gălățeană au simțit nevoie să aprindă torțe și fumigene, atrăgându-și, imediat, atenția jandarmilor aflați la fața locului.

“În timpul desfăşurării partidei, patru persoane cu vârste cuprise între 24 ani şi 28 ani, toate având domiciliul în Galaţi, au folosit materiale pirotehnice (torţe şi fumigene). Deoarece fapta  săvârşită este prevăzută şi sancţionată de  Legea nr. 126 din 1995, privind regimul materiilor explozive, jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare conform Codului de Procedură Penală și i-au condus pe cei patru  la sediul Secţiei 1 Poliţie Constanţa în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Constanța.

Conform legilor în viguare, cei patru riscă închisoare de la 3 luni la un an, dar, cel mai probabil, vor scăpa cu o amendă și, eventual, cu interzicerea dreptului de a intra pe o arenă sportivă pe o perioadă determinată.

O astfel de sancțiune, mai exact 500 de lei amendă și interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de un an, a primit un alt suporter, care şi-a ascuns faţa cu accesorii de îmbrăcăminte, faptă prevăzută şi sancţionată de Legea 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive.

Redactor: Paul Alexe