Amenzi pentru mopedişti fără permis la Medgidia

Situaţie paradoxală la Medgidia! Poliţiştii au începu să îi sancţioneze pe cei care conduc mopedele fără permis de conducere, deşi un astfel de act nu se poate obţine deocamdată. Şi asta pentru că legea privind conducerea modepedelor și a scuterelor a intrat în vigoare de pe 19 ianuarie, dar metodologia nu a apărut încă.

Printre primii sancţionaţi s-a aflat un tânăr care a condus un moped în zona Balada, din Medgidia, fără a avea permis. Ghinionistului i s-a întocmit dosar penal.

Potrivit legilor în vigoare, din 19 ianuarie, persoanele care nu detin permise de conducere din nicio categorie, trebuie sa sustina un examen teoretic si unul practic, pentru obtinerea permiselor din categoria “AM” “A1” si “B1” pentru mopede, scutere, ATV-uri si alte autovehicule dotate motoare de capacitate mica a caror viteza nu depaseste 45 de kilometri pe ora iar capacitatea cilindrica sa nu mai mare de 50 de centimetri cubi. Ca atare, cei care sunt prinşi de poliţişti conducând un astfel de vehicul fără permis riscă închisoarea de la un an la cinci ani. Problema este că un astfel de permis este imposibil de obţinut deocamdată, deoarece şcolile de şoferi nu au autorizaţie pentru astfel de cursuri şi nici nu au cum să o obţină, până nu va fi publicată metodologia!

Reporter: Selda Asan ; Imagine: Valentin Cerbanescu