Amenzi în minivacanța de 1 Mai

În minivacanța de 1 Mai, șoferi au fost mai prudenți și au săvârșit mai puține contravenți. La acest lucru, probabil, a contribuit și faptul că, începând cu 1 Mai, punctul de amendă a fost majorat. Media accidentelor rutiere este, și ea, sub media anilor trecuți. De asemenea, polițiștii au depistat 19 persoane urmărite național și o persoană care era urmărită internațional.]

Polițiștii nu au avut vacanță în perioada sărbătorilor pascale și au vegheat la buna desfășurare a traficului rutier, dar și la respectarea liniștii și ordinii publice. În primele zile ale minivacanței, au fost  fost aplicate 248 de sancțiuni contravenționale, care depășesc valoarea totală de 112.000 de lei. Dintre acestea, 65 au fost pentru nerespectarea normelor de ordine și liniște publică. Au fost depistate 6 persoane urmărite la nivel național, dintre care 3 minori.

De asemenea, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Constanța au acționat în toate stațiunile de la malul Mării Negre pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, fiind asigurat un climat de legalitate și normalitate în ceea ce privește petrecerea timpului liber pe întreg litoralul românesc. În această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă se situează sub media ultimilor ani. În minivacanţa de Paşte au avut loc doar 52 de accidente rutiere, mai puţine faţă de 2015, când au fost înregistrate 75.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea