Amenzi mai mari pentru şoferii indisciplinaţi

De la 1 februarie punctul de penalizare a crescut cu 5 lei. Dacă până acum conducătorii auto care erau prinşi fără centură, circulând cu viteză sau vorbind la telefon plăteau cîteva sute de lei în 24 de ore, de acum încolo costurile vor fi mai mari cu câteva zeci de lei. Valoarea se calculează în funcţie de salariul minim pe economie.

Poliţiştii speră ca majorarea punctului de amendă să îi sperie pe şoferi. Aceştia vor plăti mai mult pentru orice încălcare a regulilor de circulaţie.

De exemplu, cine primeşte luna aceasta 2 sau 3 puncte amendă va plăti între 150 şi 225 de lei, faţă de cel mult 210 lei cât era până acum. Cu cât sunt mai multe puncte cu atât creşte şi valoarea sancţiunii. Astfel cine primeşte de la 21 la 100 de puncte-amendă va fi nevoit să scoată din buzunar între 1.575 şi 7.500 de lei de la 1 februarie, faţă de cel mult  7.000 de lei cît a fost până acum.  De la 1 iulie va avea loc o nouă majorare care va creşte la 80 de lei punctul de penalizare. Mulţi şoferi nu sunt încântaţi de această măsură, însă cred că îi va responsabiliza pe unii.

Agenţii de la rutieră spun că vor continua acţiunile în judeţul Constanţa. Săptămâna aceasta sunt vizaţi conducătorii auto care nu acordă prioritate pietonilor sau altor participanţi la trafic. Astfel că cine va primi amendă va scoate din buzunar mai mulţi bani.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Brinzaru