Amenințări și îmbrânceli, la un control OPC

Controalele derulate de Protecția Consumatorului par să-i deranjeze din ce în ce mai mult pe comercianți. Dacă dățile trecute aceștia făceau valuri că vor apela la relații pentru a scăpa mai ușor, de această dată s-a recurs la amenințări cu automutilarea. Un control s-a desfășurat la terasa ”La Steaguri” din stațiunea Mamaia, iar inspectorii au rămas surprinși de reacția patronului. S-a solicitat Serviciul Ambulanță.

Un control al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, care avea menirea să-i conștientizeze pe comercianți, s-a lăsat cu amenințări și cu pahare sparte în cap. La Terasa La Steaguri, de exemplu, inspectorii au găsit mai multe nereguli, însă cel mai mult s-au lovit de reacțiile necontrolate ale patronului. Acesta i-a îmbrâncit și a amenințat că își sparge paharul în cap, pentru a-i intimida.

Când a văzut că amenințările sale nu au efect, bărbatul chiar a luat un pahar și și l-a spart în cap. S-a umplut de sânge în scurt timp, dar i-a stropit și pe cei care efectuau controlul. Între timp, la fața locului s-au deplasat și polițiștii, dar și un echipaj al Serviciului Ambulanță, pentru a-i acorda îngrijiri medicale patronului recalcitrant.

“Și-a spart proprietarul un pahar în cap. Făcea în așa fel ca sângele care îi curgea pe față să ajungă pe hainele noastre. Eu sunt plin de sânge. Mi-a spus mie de câteva ori că își sparge un pahar în cap. Eu i-am spus să facă ce vrea. Eu am control. Îmi asum. Dacă își sparge dânsul un pahar în cap, asta nu îmi împiedică actul de control. Noi cântărim împreună cu cei de la DSV expiratele și în ce hal arătau și ce aveau prin frigidere. Nu sunt chemat aici să îl rog să nu își spargă pahare în cap. A urlat, ne-a îmbrâncit în spațiul de depozitare, nu m-a lăsat pe mine să ies până nu stau de vorbă cu el. Îmi sugera ideea de mită. După spunea că mi-a dat mie cozonaci. Nu știe dânsul că eu sunt aici de o lună”, a declarat Horia Constantinescu, directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Un alt control s-a desfășurat și la bucătăria restaurantului Hotelului parc din Mamaia, unde s-au găsit aproape 76 de kg de carne de porc expirată și  26 de kg de carne de pasăre care nu avea etichetă care să ateste perioada de garanție.

Redactor: Daniel Albu