Amendă record la o terasă din Satul de Vacanță

Amendă record pentru patronul terasei din Mamaia, care şi-a spart un pahar în cap în timpul controlului inspectorilor de la Protecția Consumatorilor. Grosul amenzii a fost dat pentru împiedicarea controlului comisarilor constănțeni.

Patronul terasei La Steaguri din Satul de Vacanţă a primit o sancţiune record, de 42.000 de lei, în urma incidentului de săptămâna trecută, când, în timpul unui control efectuat de comisarii de la Protecţia Consumatorului din Constanţa, şi-a spart un pahar în cap. Astfel, sancţiunea aplicată se ridică la 42.000 de lei, din care 30.000 de lei pentru acţiunea patronului de împiedicare a controlului. Restul de 12.000 de lei reprezintă o amendă aplicată pentru deficienţele constatate, iar din această sumă poate fi plătit un minim de 4.500 de lei, în 48 de ore. Totodată, proprietarul terasei a primit şi un avertisment pentru lipsa menţiunilor cu privire la alergeni.

De asemenea, comisarii de la Protecţia Consumatorului din Constanţa au mai propus conducerii regionalei şi luarea măsurii de suspendare a activităţii societăţii respective. Patronul terasei a precizat că va contesta măsura dictată împotriva lui.

Reamintim că în urma verificărilor efectuate joia trecută, la mai multe unități din Satul de Vacanță din Mamaia, comisarii de la Protecția Consumatorului au fost amenințați de patronul Terasei La Steaguri, care și-a spart un pahar în cap. În urma verificărilor efectuate în blocul alimentar, comisarii au descoperit carne de porc expirată de aproximativ două luni şi brânză feta expirată din luna aprilie. Au mai fost descoperite aproape 200 de kilograme de materii prime şi preparate culinare cu neconformităţi majore, ce urmau să se utilizeze.

Redactor: Paul Alexe